Здравейте, първи пост тук
заинтересувах се от темата...
Та на въпроса, не знам със какви програми конверирате. Може ли да ми ги напишете, също така и с какъв размер става филма след като го конвертнете. Колко fps използвате, кодек за звука, картина ... Колко време отнема
Искам да ги сравня със моя начин на конвертване.
Имам телефон SE w200 (+1GB memory stick) с резолюция 128x160. Знам, че не е кой знае какво, но съм изненадан от възможностите на телефона спрямо цената... плейва филми и музика без проблеми. Чете .mp3, mp4, wav, 3gp, aac ...
Филмите ги конвертвам със резолюция 176x96. Плеъра ми е много чувствителен относно резолюцията
Написал със скрипт за windows, който конвертва филми, като използва:
mplayer, mencoder, ffmpeg.
Предполагам повечето от вашите програми ползват тези проекти ...
Конверирането става за около 20-30мин.(за филм около 100мин филм.- много зависи от компютъра ви) с oпределени от вас следните параметри:
1. FPS
2. Вграждане на субтитри с определен от вас размер
3. Кодек за звука и битрейт (в момента използвам aac на 32к)
4. Кодек за видеото и битрейт и резолюция (в момента .mp4 на 180к на 176x96)
Филм от около 100.мин се конвертва до около 170-180МБ. Без почти никаква загуба на качеството, поне на моя дисплей. Но това са минималните параметри ...
Всичко става с една команда + желаните от вас параметри.. след това само чакате
Единствено трябва да сте малко запознати със windows command prompt-a. Ако има желаещи за тестове пишете, с удоволствие ще ви дам скрипта, софтуера и упътвания.
Между другото времето за конверт може да се съкрати доста на по бързи процесори. Моят е CelleronD 2.13ghz