alein.org Forums

Експертно търсене  

Автор Тема: Когато копирате от Арената, правете го поне да не си личи  (Прочетена 5512 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

daemia

• Читател
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4

Добре е ъплоудера следващия път като копира мои торенти от арената, поне да попромени малко описанието, че да не изглежда толкова повърхностно изпълнението. Или ако го мързи, поне да сложи източник...

http://t.alein.org/details.php?id=13ac70a1af7cc72aae8ca412b77fe68262fd3184
http://t.alein.org/details.php?id=9fa7f14f92ecd14bb49a98cc82edc9c00c14fc6e

Ако смисълът на тракера ви се изразява в копи/пейст от Арената не знам какво ви е удовлетворението.
Активен

compaq

• Много Редовен
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 440
  • N\A
    • N\A

Млада,госпожице,ние от провинцията нямаме интернета който имате в София,не теглим BG пийринг с 3-4 MB/s и международен от рода на 500-600КB/s,затова се налага да мирорваме от големите софийски тракери(някои вече бивши такива).
Ако се загледате по внимателно мирърите са от порядъка на 90%. :)
Не се обиждайте,но просто и хората извън София искат да изтеглят някой филм за 10 мин.,а не да го чакат по няколко часа поне(преди се чакаше по над 20 часа).Заради това се правят мирърите.
Надявам се,че разбрахте какво исках да обясня :)

П.П.:Мисля,че сме се засичали из форумите на data.bg Но там съм под друг псевдоним :)

Едит:Аз съм против копирането между конкурентни тракери,както е примерно с zarta.org и с t.alein.org.Но при положение,че е за благото на мрежата съм склонен на компромис.
« Последна редакция: Юли 20, 2007, 05:27:28 pm от compaq »
Активен
Слушайте радио Ку-Ку  128  68  32 kbps[/size]

rusi_mc

• Много Редовен
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 491
  • VIP MEMBER
    • My Web Site

това между t.alein.org и zarta.org е съвсем друго нещо..там став дума за конкуренция на 2 локални тракера на ево.
Активен

daemia

• Читател
  • *
  • Неактивен Неактивен

Млада,госпожице,ние от провинцията нямаме интернета който имате в София,не теглим BG пийринг с 3-4 MB/s и международен от рода на 500-600КB/s,затова се налага да мирорваме от големите софийски тракери(някои вече бивши такива).
Ако се загледате по внимателно мирърите са от порядъка на 90%. :)
Не се обиждайте,но просто и хората извън София искат да изтеглят някой филм за 10 мин.,а не да го чакат по няколко часа поне(преди се чакаше по над 20 часа).Заради това се правят мирърите.
Надявам се,че разбрахте какво исках да обясня :)

П.П.:Мисля,че сме се засичали из форумите на data.bg Но там съм под друг псевдоним :)

Едит:Аз съм против копирането между конкурентни тракери,както е примерно с zarta.org и с t.alein.org.Но при положение,че е за благото на мрежата съм склонен на компромис.

Въобще не става дума за конкуренция или за това откъде си и т.н., защото всеки го е взел отнякъде, въпросът е в изпълнението. Т.е. направи си мирър, но си сглоби твое инфо, а не да си гледам съчиненията и структурата едно към едно. В Гугъл има достатъчно информация, че да се спретне собствено инфо. Провинцията няма нищо общо в случая или скоростта ви. Мирърите са на самия торент, а не на описанието към него, така, че се не правете на ударени толкова за какво става въпрос.
« Последна редакция: Юли 21, 2007, 08:26:57 am от daemia »
Активен

compaq

• Много Редовен
  • Неактивен Неактивен
  • N\A
    • N\A

Т.е. проблемът е в инфото, не в самия торент ?
Всеки го е копирал отнякъде, има ли значение откъде в случая ?
И никога не съм отричал, че правя mirrors.
Класите между този тракер и arenabg.com и подобните му е колкото от тук до другата галактика.
Затова не мисля, че това е проблем.
« Последна редакция: Юли 21, 2007, 02:34:30 pm от pres »
Активен

admin

• Owner
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 905
  • Got root?
    • Webpage

Добре е ъплоудера следващия път като копира мои торенти от арената, поне да попромени малко описанието, че да не изглежда толкова повърхностно изпълнението. Или ако го мързи, поне да сложи източник...

http://t.alein.org/details.php?id=13ac70a1af7cc72aae8ca412b77fe68262fd3184
http://t.alein.org/details.php?id=9fa7f14f92ecd14bb49a98cc82edc9c00c14fc6e

Ако смисълът на тракера ви се изразява в копи/пейст от Арената не знам какво ви е удовлетворението.

Преди малко отговорих на подобен проблем:
Кой от къде и какво изтеглил слабо ме интересува. Ако толкова държиш никой да не ти тегли/копира торентите/инфото по тях не ги качвай или си сложи copyrights което ще бъде пък смешно.
Тук всичко е на доби начела, ако ти харесва влизай и ползвай нещата които се качват, ако не ти харесва не влизай - ако пречиш ще те изгоня.

compaq

• Много Редовен
  • Неактивен Неактивен
  • N\A
    • N\A

//офф
Само дето разликата е,че ти отговори за конкурентни тракери с пряка конкуренция.
Все едно аз да ти преточа тракера и на твой гръб да почна да трупам активи.
Все пак е хубаво да има такива моменти,които ми напомнят защо се отказах да работя тук.
Лек ден и се пазете от жегата ;)
Активен

admin

• Owner
  • Неактивен Неактивен
  • Got root?
    • Webpage

//офф
Само дето разликата е,че ти отговори за конкурентни тракери с пряка конкуренция.
Все едно аз да ти преточа тракера и на твой гръб да почна да трупам активи.
Все пак е хубаво да има такива моменти,които ми напомнят защо се отказах да работя тук.
Лек ден и се пазете от жегата ;)
Къде видя да съм се оплакал че някой тегли от тракера??? Слабо ме интересува къде го качва после.

compaq

• Много Редовен
  • Неактивен Неактивен
  • N\A
    • N\A

ОК,вече и аз няма да спирам мирърджиите.Ще разбереш,че не е приятно.
Още повече,че се отнасяше за торрент,за който съм гласил субтитри и т.н.
И идва някакъв и ми краде труда за 5 мин.,след което го пуска тук и почва да трупа активи,както и тракера...ест. че няма да те бърка откъде го е теглил.

П.П.:Може да изтриеш последните постове.Не ми се спори повече при положение,че няма да се промени нищо.
Активен

admin

• Owner
  • Неактивен Неактивен
  • Got root?
    • Webpage

ОК,вече и аз няма да спирам мирърджиите.Ще разбереш,че не е приятно.
Още повече,че се отнасяше за торрент,за който съм гласил субтитри и т.н.
И идва някакъв и ми краде труда за 5 мин.,след което го пуска тук и почва да трупа активи,както и тракера...ест. че няма да те бърка откъде го е теглил.

П.П.:Може да изтриеш последните постове.Не ми се спори повече при положение,че няма да се промени нищо.

Ти си този който се дразни от това, не аз. Осъзнай се най накрая - Света не се върти около теб ;)

И двамата с daemia забравяте истинския смисъл на торентите - мисля че го има в FAQ прочетете го явно сте го забравили.

compaq

• Много Редовен
  • Неактивен Неактивен
  • N\A
    • N\A

Аз ти обясних за какво се дразня.
Да го беше теглил от другаде,нямаше да си отворя устата даже.
Обаче съм сигурен,че и на теб няма да ти е приятно,ако някой те окраде толкова явно,признае си публично и...нищо.

П.П.:Опвам се да гледам една класика с Бъд Спенсър и Терънс Хил,направо трий послените неща,защото не виждам смисъл от всичко това.
Активен

admin

• Owner
  • Неактивен Неактивен
  • Got root?
    • Webpage

Аз ти обясних за какво се дразня.
Да го беше теглил от другаде,нямаше да си отворя устата даже.
Обаче съм сигурен,че и на теб няма да ти е приятно,ако някой те окраде толкова явно,признае си публично и...нищо.

П.П.:Опвам се да гледам една класика с Бъд Спенсър и Терънс Хил,направо трий послените неща,защото не виждам смисъл от всичко това.
Като няма смисъл защо намерих 6 твои коментари в торент-а със съдържание zarta ?
Пак ти казвам забравил си смисъла на торент системата и за кого е предназначена.

compaq

• Много Редовен
  • Неактивен Неактивен
  • N\A
    • N\A

Да,Пейчо.
Да забелязваш преди вчерашната случка да казвам наименованието "zarta.org" в тракера или форума ти?
Вие не проявявате колегиалност,защо аз да го правя тогава?
Активен

daemia

• Читател
  • *
  • Неактивен Неактивен

Преди малко отговорих на подобен проблем:
Кой от къде и какво изтеглил слабо ме интересува. Ако толкова държиш никой да не ти тегли/копира торентите/инфото по тях не ги качвай или си сложи copyrights което ще бъде пък смешно.
Тук всичко е на доби начела, ако ти харесва влизай и ползвай нещата които се качват, ако не ти харесва не влизай - ако пречиш ще те изгоня.

Като ти гледам реакцията веднага ми стана ясно, че наистина става дума за провинциален тракер. Да не се обиждат хората от провинцията, но на някои наистина им личи.
"Заплахи" за изгонване мене не ме тревожат, ако искаш още сега ме "изгони" и спи спокойно. Ще го преживея и ще се утешавам с това, че съм ъплоудер в Арената :lol: Откъде допусна, че имам намерение да ви ползвам тракера? Нещо си се объркал :lol:

А относно копирането - щом ви прави щастливи и се чувствате по-удовлетворени, че не можете да измислите нещо сами - ок.

п.с. Ако човек не носи на критика - много лошо за него. Но все пак това си е негов проблем, нали така...

Приятен ден!
Активен

compaq

• Много Редовен
  • Неактивен Неактивен
  • N\A
    • N\A

daemia,това за изгонването мисля,че се отнасяше за мен  :-)
Активен